Hur kan jag implementera sökning i en delstruktur av min webbplats?

2011-01-12

Söksidan

Det finns inte något inbyggt koncept i SiteSeeker för att söka i en viss del av en strukturerad webbplats, likt stödet för kategorier. Däremot är det enkelt att implementera delstruktursökning med hjälp av metataggar.

Exemplet nedan är för EPiServer, men samma lösning kan göras analogt för alla publiceringsverktyg.

För att tillhandahålla sökning i delträd/delstrukturer kan man göra på följande sätt:

  1. I varje sida, rendera en metatagg (ej kategori-metatagg) som innehåller en blankstegsseparerad lista med page-ID för aktuell sida och för varje sida på vägen upp till roten, exempelvis: <meta name="substructure" content="1 12 454 2098" /> om vi är på sidan med ID 2098. (Sidan med ID 1 är alltså webbroten, förstasidan på webbplatsen.)
  2. Redigera inställningar i SiteSeeker Admin för aktuell server, välj "Metainformation", och ange namnet på taggen, i detta fall @substructure, i fältet för övrig och typad metainformation. (Ett @ framför namnet gör att inte id-numren blir sökbara för sig, utan endast med nedanstående meta:-sökfråga.)
  3. Indexera.
  4. Sök med meta:substructure:454 för att få träff på sidan med ID 454 och alla sidor som ligger under den i strukturen.
  5. För att avgränsa söksidan till en viss nod programmatiskt, sätt frågeextensionen (QueryExtension i EPiServers redigera-läge) till hidden:meta:substructure:<SID-ID>. Det gör att varje sökfråga med automatik expanderas med en dold del, AND hidden:meta:substructure:454.