Så minskade Energimyndigheten belastningen på sin support med hjälp av SiteSeeker

Publika webbplatser, Offentlig sektor

För besökarna på energimyndigheten.se, en traditionell myndighetssajt, är det viktigt att lätt hitta rätt information. Av den anledningen var Energimyndigheten i stort behov av en bra sökmotor. Valet föll på SiteSeeker och idag får de avsevärt färre supportsamtal och licenskostnaderna för deras externa webbplatser har minskat med 120 000 kronor.

Besökare finner sin information själv

Energimyndighetens webbplats är en traditionell myndighetssajt där de informerar om sin verksamhet, energieffektiviseringsåtgärder för privatpersoner och för företag och mycket därtill. Ett mål när de valde att byta sökfunktion var att antalet besökare på webbplatsen skulle växa med stöd av en bra och stabil sökmotor. Ju fler besökare på Energimyndighetens webbplats desto större spridning får deras verksamhetsfrågor. Med hjälp av SiteSeekers administrationsgränssnitt kan de idag själva jobba med att förbättra sökresultaten.

- Antalet supportsamtal har minskat avsevärt; nu finner besökaren sin information själv, säger Suzanne Durkfelt, informatör på Energimyndigheten.

Sogeti

Webbplatsen är baserad på publiceringsverktyget EPiServer CMS tillsammans med sökmotorn SiteSeeker och har implementerats av SiteSeeker-partnern Sogeti.

Avropa från ramavtal

SiteSeeker kan avropas från ramavtalet E-förvaltnings-stödjande tjänster 2010. Läs om hur du avropar här.