NCCs webbplats och intranät, tillgängligare med hjälp av sök

Intranät, Publika webbplatser, Bygg och fastighet, Isotop

Tack vare ett målinriktat arbete engagerar NCC idag fler webbesökare och hjälper sina 18 000 anställda att snabbare hitta informationen de behöver. David Fredriksson, Technical Web Manager på NCC, berättar hur sökmotorn blev ett viktigt stöd i processen.

En webbplats med många målgrupper kräver lättillgänglig information

Målet när NCC bytte sökfunktion till SiteSeeker var att öka servicegraden med ett effektivt sök på den externa webbplatsen. För ett stort företag som NCC är det affärskritiskt att erbjuda en webbplats där besökaren faktiskt hittar den information som de söker.

Webbplatsen ncc.se, riktar sig till många olika målgrupper, bland annat privatpersoner, potentiella nyanställda och investerare. Med hjälp av den nya sökfunktionen hittar besökarna själv rätt information vilket minskar belastningen på NCCs personal.

– En av de största fördelarna med SiteSeeker är att samarbetet med Euroling fungerar så bra, till och med otroligt bra. Hur snabbt vi får svar och hur bra supporten är. En annan stor fördel är att anpassningsmöjligheterna är stora, det är lätt att arbeta med sökmotorn, man kan enkelt göra olika kategorier, filtrera och avgränsa. Det känns väldigt flexibelt, säger David Fredriksson.

Isotop

Webbplatsen är baserad på publiceringsverktyget EPiServer CMS tillsammans med sökmotorn SiteSeeker och har implementerats av SiteSeeker-partnern Isotop.