Praktikertjänst intranät

Intranät, Bransch, Creuna

Praktikertjänst är Sveriges största koncern inom privat entreprenörsdriven tandvård och hälso- och sjukvård. På Praktikertjänsts intranät är det viktigt att alla medarbetare snabbt hittar informationen de söker.

Trots ett komplext system med många applikationer, funktioner och sidor hittar användaren idag den information de söker och sparar därmed tid. Sökning på intranätet utgör en mycket central del, både i användarupplevelsen och som en grundsten i den tekniska plattformen.

Jobbar aktivt med SiteSeeker

Redan från start upplevde redaktörerna på Praktikertjänst fördelarna med SiteSeeker, berättar Karen. Sökträffarna och språkförslagen vid felstavning var bra och träffsäkerheten hög.

– Direkt efter att vi hade lanserat kunde vi se vad användarna inte hittade och vi jobbar aktivt med att analysera statistiken för att träffsäkerheten ska bli ännu bättre. Vi kommer att dra stor nytta av utbildningen vi gått i SiteSeeker, säger Karen Kenney och Camilla Wågström, som också jobbar med intranätet på Praktikertjänst.

– En annan stor fördel är Eurolings kunnighet kring det nordiska språket när det gäller språkförslag, säger Camilla Wågström.

Creuna

Webbplatsen är baserad på publiceringsverktyget EPiServer CMS tillsammans med sökmotorn SiteSeeker och har implementerats av SiteSeeker-partnern Creuna.