SiteSeeker hjälper Mittuniversitetets besökare att hitta rätt utbildning

Publika webbplatser, Bransch, Offentlig sektor, Sogeti

För ett universitet är webbplatsen den absolut viktigaste kanalen för att nå ut till potentiella studenter – enligt Verket för Högskoleservice söker 99 procent utbildning just online.

År 2010 byggde Mittuniversitet om sin webbplats, www.miun.se, och med den förbättrade och kategoriserade sökfunktionen hittas idag viktiga målsidor med färre klick och besökarna stannar länge.

Mittuniversitetet använder SiteSeeker för EPiServer

SiteSeeker för EPiServer erbjuder en helt integrerad sökupplevelse för användare, redaktörer och utvecklare. Ett avancerat språkstöd, beprövad rankning och en nyttofokuserad sökstatistikmodul är viktiga funktionella fördelar. Bland de viktigaste icke-funktionella fördelarna återfinns den unika tjänsteleveransmodellen, samt den mycket uppskattade supporten som ger stöd till såväl utvecklare som användare.

Under de senaste fem åren har SiteSeekers sökverktyg hjälpt mer än 20 EPiServer partners att bygga mer än 150 sökaktiverade EPiServer webbplatser och intranät.

Sogeti

Webbplatsen är baserad på publiceringsverktyget EPiServer CMS tillsammans med sökmotorn SiteSeeker och har implementerats av SiteSeeker-partnern Sogeti.