SiteSeeker hjälper Mittuniversitetets besökare att hitta rätt utbildning

Publika webbplatser, Bransch, Offentlig sektor, Sogeti

För ett universitet är webbplatsen den absolut viktigaste kanalen för att nå ut till potentiella studenter – enligt Verket för Högskoleservice söker 99 procent utbildning just online.

År 2010 byggde Mittuniversitet om sin webbplats, www.miun.se, och med den förbättrade och kategoriserade sökfunktionen hittas idag viktiga målsidor med färre klick och besökarna stannar länge.

Siktar på att ha Sveriges bästa utbildningssök

Mittuniversitetet är medvetna om vikten av ett en bra sökfunktion. Ett mål är att ha Sveriges bästa sökfunktion för studenter.

–Ett fungerande sök är så otroligt viktigt. Vår webbplats behöver egentligen två saker: våra utbildningssidor som är vårt nav och ett riktigt schyst utbildningssök. Utan det har vi ingen bra webbplats, säger Bengt Nilsson.

Sedan införandet av SiteSeeker stannar besökarna längre på Mittuniversitetets webbplats och Bengt Nilsson hoppas och tror att det beror på att besökarna hittar vad de är intresserade av. Sökfunktionen är mycket viktig för universitetet och Bengt och hans kollegor jobbar aktivt med den för att alltid leverera bra sökträffar och hålla det snyggt och enkelt. De har fått positiv respons från Mittuniversitetets dryga 360 redaktörer.

– Stora fördelar med SiteSeeker är förutom supporten de funktioner som vi använder oss flitigt av. Till exempel använder vi SiteSeeker för att analysera träffarna och se över klickfrekvensen. Alla funktioner som i slutänden underlättar för besökaren är guld värda säger Bengt Nilsson.

Sogeti

Webbplatsen är baserad på publiceringsverktyget EPiServer CMS tillsammans med sökmotorn SiteSeeker och har implementerats av SiteSeeker-partnern Sogeti.