Webbplats och sök från användarens synvinkel
Var fjärde klick på webbplatsen stockholm.se är en sökning. Därför var sökmotorn extra viktig när Stockholm bestämde sig för att bygga "en webbplats i världsklass". Valet föll på SiteSeeker och målet var att användaren skulle kunna navigera i sökresultatet på samma sätt som i den övriga strukturen.
- Bakgrund
- Uppnådda affärsmål
- Teknisk lösning
Utmaningen
För att hitta bland de tiotusentals sidor och dokument på Stockholms stads tidigare webbplats var användaren tvungen att antingen navigera sig fram till rätt förvaltning, eller att använda den tidigare sökmotorn, som inte gav besökarna relevanta träffar.
- Enligt de användarundersökningar vi har gjort vill en stor del av besökarna använda sökfunktionen i stället för att navigera sig fram, säger Ola Williams på kommunikationsstaben på Stockholm stad.
Därför är det viktigt att ha en sökfunktion där man inte bara kan söka, utan också gå vidare och förfina sitt sökresultat genom att exempelvis välja vilket område i Stockholm man är intresserad av.
Creuna
Webbplatsen är baserad på publiceringsverktyget EPiServer CMS tillsammans med sökmotorn SiteSeeker och har implementerats av SiteSeeker-partnern Creuna.
Avropa från ramavtal
SiteSeeker kan avropas från ramavtalet E-förvaltnings-stödjande tjänster 2010. Läs om hur du avropar här.