Hur fungerar utvalda träffar?

2012-07-17

Kunskapsdatabasen, Introduktion, SiteSeeker Admin

Utvalda träffar är särskilda träffar som du själv kan komponera och som visas ovanför de organiska träffarna. De är perfekta att använda för att ge användaren snabba svar på vanliga frågor och för "puffar" riktade mot specifika sökord – dina egna sponsrade länkar.

Utvalda träffar kan också användas för att garantera att viktig information alltid når besökaren när vissa sökord används. En annan egenskap hos utvalda träffar är att du kan ge dem avancerad utformning och funktion.

Exempel på användning av utvald träff

Hur fungerar det?

För utvalda träffar anger du vilka sökord som ska matcha träffen och sedan vilken HTML-kod som ska visas i träfflistan. Det betyder att du kan infoga flera olika länkar, bilder eller formulär i de utvalda träffarna.

Vid sökning på de ord som angetts som sökord för en viss utvald träff visas sedan den utvalda träffen separat från den övriga träfflistan.

En nackdel med utvalda träffar är att informationen i dem måste underhållas manuellt. Det kan vara idé att kontinuerligt följa upp innehållet i de utvalda träffarna så att t ex länkar till externa webbplatser inte ändrats sedan den utvalda träffen först skapades.

Hur gör man?

Det enklaste sättet att lägga till en utvald träff är direkt i SiteSeeker Admin. Du klickar dig in till Utvalda träffar från startsidan i Admin. Därifrån väljer du sedan Ny utvald träff och anger titel, beskrivning (som kan formateras med HTML) samt sökord. Skriv ett sökord per rad – lägger du till flera sökord på samma rad, måste användaren ange dem alla för att de utvalda träffen ska visas.

Lägg till en Utvald träff

Du kan också göra en indexerad sida till en utvald träff med särskild metatagg, läs mer om hur detta går till på sidan Hur låter jag en webbsida bli en utvald träff med hjälp av metataggar.

Notera: Om du upplever att rankningen i sökmotorn inte uppfyller dina krav, bör du istället för att skapa utvalda träffar kontakta din SiteSeeker-partner eller SiteSeekers support.