Hur använder jag SiteSeeker-modulen för SiteVision?

2011-05-16

Kunskapsdatabasen, SiteVision

SiteSeeker-modulen för SiteVision gör det möjligt att lägga till en sökmodul på valfri SiteVision-sida.

Du skapar enkelt en ny söksida och bestämmer direkt i SiteVision hur söksidan ska se ut och fungera. Kontakta gärna vår försäljningsavdelning på 08-519 00 500 eller sales@euroling.se om du vill ha mer information om SiteSeeker-modulen för SiteVision.

Skapa en söksida

  1. Skapa en ny sida på webbplatsen som ska utgöra söksidan. Om du utgår från standardmallen i modulen rekommenderar vi att du använder en bred sida (utan högerkolumn) som mall.
  2. Lägg till sökmodulen på sidan genom att välja modulen SiteSeeker Search i modulmenyn "Interactive".
  3. Dubbelklicka på sökmodulen för att visa dess egenskaper. Verifiera att popup-blockeraren är avslagen om fönstret inte öppnades.
    Redigera söksidan
  4. Ange URL:en till SiteSeekers webbtjänst för aktuellt index, eventuella inloggningsuppgifter samt frågeextensioner för sökfrågan. Webbtjänstadressen hittas längst ner på sidan i SiteSeeker admins startläge.
  5. Om inloggning till webbtjänsten krävs, fyll i användarnamn och lösenord.
  6. Om du vill du ändra modulens utseende, klicka på fliken "Mallar" och anpassa de Velocity-mallar som renderar söksidan.
    Redigera velocity-mallarna

Koppla sökformuläret till den nya söksidan

Nu kan du koppla den inbyggda sökruta, som vanligtvis finns i sidhuvudet på alla webbsidor på webbplatsen till din nyss skapade söksida. Detta görs i rutan "Visa på annan sida" under inställningarna för "Sök" i sidmallsinställningarna.