Vilka olika sätt finns att installera SiteSeekers söksida på en webbplats?

2012-05-03

Söksidan

Det finns flera olika sätt att integrera SiteSeeker med webbplatsen eller intranätet. Här beskrivs dessa och de grundläggande skillnaderna mellan dem.

Mallsöksidan

Om du snabbt vill komma igång med SiteSeeker är det mallbaserade gränssnittet (mallsöksidan) perfekt. Det erbjuder stor möjlighet att enkelt anpassa söksidans utseende så att den harmonierar med webbplatsen. Du anger HTML-kod för mallen i SiteSeeker Admin.

Fördelar:

  • Enkelt att komma igång
  • Stor möjlighet att anpassa söksidan med hjälp av HTML-kod och stilmallar
  • Du får en utmärkt fungerande söksida för alla webbläsare med mycket lite arbete

Nackdelar:

Webbtjänst

Om du vill ta söksidan ett steg längre och integrera den helt med din webbplats, är SiteSeekers webbtjänst ett bra alternativ. Med detta kraftfulla verktyg anpassar du sökningen helt efter dina behov. Du kan t.ex. låta SiteSeeker söka både i webbplatsen och i telefonboken, och presentera träffarna sida vid sida. Du kan också använda AJAX-teknik, och låta sökresultaten visas dynamiskt, utan att användaren behöver lämna sidan. Vidare kan du använda SiteSeekers behörighetskontroll för att skapa en säker sökfunktion med fullständig behörighetskontroll.

Fördelar:

  • Du anpassar söksidan så att den blir precis som du vill ha den
  • Du kan skapa söklösningar för egna webbapplikationer
  • Fullständig behörighetskontroll och avgränsning på metadata

Nackdelar:

  • Tar längre tid att sätta upp än det mallbaserade gränssnittet
  • Att skapa en användbar och lättanvänd söksida kräver tid och ansträngning (även om de riktlinjer vi tillhandahåller är en god hjälp)

Webbtjänst med SiteSeeker-modulen för EPiServer

Modulen för EPiServer kombinerar styrkorna hos webbtjänsten med en enkel och snabb installation. Dessutom ger modulen SiteSeeker möjligheten att tillgodogöra sig informationen på servern på bästa sätt, och utnyttja den metainformation som finns i EPiServer. Modulen ger också en fullständig integration med EPiServers behörighetssystem, vilket gör sökning på intranät och extranät säkert och enkelt.

Webbtjänst med SiteSeeker-modulen för SiteVision

Modulen för SiteVision är enkel att installera och konfigurera. Den innehåller det mesta i webbtjänsten undantaget sökordsförslag i sökrutan och behörighetskontroll. Sökordsförslagen går dock att implementera på samma sätt som man gör för mallsöksidan.

Översikt tekniska skillnader

Mallsöksidan Webbtjänsten EPiServer-modul SiteVision-modul
Kräver programmering nej ja, t.ex. JSP, ASP eller PHP
ja nej
Kräver installation av programvara nej nej ja ja
Söksidans utseende statiskt, ändras i SiteSeeker Admin dynamiskt, skapas av skriptet på webbplatsen dynamiskt, med inbyggd sidtyp i EPiServer dynamiskt, med inbyggd sidtyp i SiteVision
Antal möjliga olika utseenden på söksidan per klient 1 obegränsat obegränsat obegränsat
Möjlighet till åtkomstbegränsning ja, baserat på IP-adresser eller via proxy-server
ja ja, via behörigheter i EPiServer nej

Se gärna våra kundcase för olika exempel.