Vad kan vi göra för att få ut maximal nytta av SiteSeeker?

2012-07-18

Kunskapsdatabasen, Introduktion

Det finns många funktioner och finesser i SiteSeeker som kan hjälpa dig att ge besökarna en ännu bättre sökupplevelse.

Använd SiteSeeker för olika typer av information från olika källor

SiteSeeker kan användas för många olika typer av information från olika källor. Att användaren omedelbart får ett utömmande svar ökar nyttan med sökningen, ger bättre service och spar tid. Webbsidor, PDF-dokument, Microsoft Office-filer och bilder, alla vanliga filformat hanteras av SiteSeeker och blir fullt sökbara. Och inte bara det, även vitt skilda system, som dokumenthanteringssystem, personalregister eller produktkataloger blir sökbara med en och samma sökruta. Och det är lika enkelt att avgränsa sökningen, på system, katalog eller kategori.

I SiteSeeker Admin kan du lägga till vilka informationskällor som ska indexeras och bli sökbara. Här i kunskapsdatabasen finns också mer information om hur man bäst går till väga för att indexera olika typer av information.

Se till att rätt information är sökbar

SiteSeeker kontrollerar noggrant om servrarna fungerar, och identifierar fel eller problem som kan hindra användaren från att snabbt hitta det som eftersöks. Med de utförliga rapporter som ges i SiteSeeker Admin kan administratören snabbt konstatera om något problem föreligger, och få hjälp på vägen till att rätta till det.

Rapporterna från SiteSeeker är därför även utmärkta som verktyg för att optimera webbplatsen för globala sökmotorer och för att kvalitetssäkra webbplatsen ur tillgänglighetssynpunkt.

Gör en söksida som ger resultaten rättvisa

Söksidan är användarens fönster mot sökträffarna. Gör det lätt och roligt att hitta bland träffarna, och utnyttja den information SiteSeeker kan ge, som brödsmulor, smarta textutdrag, metainformation och kategorier. Läs gärna våra råd för utformning av användbara söksidor.

Undersök vad användarna letar efter och vilka sidor de tittar på

SiteSeekers sökstatistik ger en värdefull inblick i vad användarna söker efter, vad de hittar (och inte hittar). Med SiteSeekers statistikverktyg kan du inte bara se de vanligaste sökfrågorna och vilka träffar användarna klickar mest på, utan du kan också se frågor som inte ger svar, relaterade frågor, liksom de populäraste sökfrågorna för varje sida. Att regelbundet gå igenom de populäraste sökfrågorna och kontrollera att träffarna blir bra för dessa är ett enkelt sätt att utnyttja värdet i en effektiv sökning.

Använd SiteSeekers finesser för ännu bättre sökupplevelse

Med utgångspunkt från sökstatistiken kan du med SiteSeekers avancerade funktionalitet optimera sökupplevelsen. Använd utvalda träffar för att uppmärksamma kampanjer eller viktiga meddelanden, använd synonymer för att överbrygga skillnader i språkbruk och nomenklatur. Utnyttja SiteSeekers smarta sorteringar och facettering för att ge användaren möjlighet att utforska och borra sig ned i sökresultat.