Guider

Indexera externa system

Hitta all information i en och samma sökruta! Du vet väl att du kan använda SiteSeeker till att söka på annan information än den som traditionellt finns publicerad på webbplatsen?

SiteSeeker Instant

För dig som bygger sökning där resultat efterfrågas och genereras utan att sidan laddas om, s. k. instantsökning, har vi i följande guide sammanställt lite tips och råd.

Bilder i träfflistan

Bilder i träfflistan kan användas för att tydligt lyfta fram vissa typer av träffar.

Språk och marknader

Är man verksam inom flera olika marknader eller har en webbplats med information på flera olika språk finns det en del tips att tänka på för att dra nytta av SiteSeeker på bästa sätt.

Datum

Detta dokument beskriver de olika sätt du kan indexera datum med SiteSeeker, vilken betydelse de har vid rankning och sortering, och hur du definierar egna datumattribut.

Begränsning av indexering

SiteSeeker indexerar normalt alla webbsidor och dokument på en webbplats, med start från webbplatsens startsida. Om det på webbplatsen finns länkar till objekt som inte ska indexeras kan dessa exkluderas – här visar vi hur.

Statistikunderlag

SiteSeeker innehåller ett komplett verktyg för sökstatistik, som nås direkt från SiteSeeker Admin. Detta verktyg har möjlighet att ge en mängd information till webbplatsredaktörer och informatörer om användarnas beteende på söksidan.

Felsökning av indexering

Om vissa sidor eller dokument inte har indexerats kan du använda denna felsökningsguide för att hitta problemet.

Sökordsförslag i sökrutan

Med SiteSeeker kan användaren få förslag på sökord direkt i sökfältet. Förslagen bygger antingen på sökningar från andra användare som SiteSeeker har utvärderat och rankat utifrån antal och klickfrekvens, eller på titlar från de indexerade sidorna.

Klickspårning

Med SiteSeeker kan vi fånga upp och registrera klick på sökträffar. Klick är framför allt intressant för redaktörer i deras arbete att förbättra innehållet och därmed sökupplevelsen. Klick påverkar och förbättrar även relevansen för vad som räknas till ett bra sökordsförslag.

Rekommendationer

SiteSeeker kan ge besökaren rekommenderade träffar baserat på hur andra användare agerat efter att ha ställt en sökfråga. Vilket användaragerande som resulterar i en rekommendation kan du själv styra.

Listningssidor

Genom att använda automatiska sökningar med SiteSeeker för att skapa listningar kan besökaren filtrera och sortera träffarna med samma gränssnittsval som på söksidan. Du löser också många utmaningar med prestanda och integration mellan olika system.

Personalisering och behörigheter

SiteSeeker ger stora möjligheter att skräddarsy sökupplevelsen för olika användare. Du kan till exempel använda ditt publiceringsverktygs autentiserings- och behörighetssystem (ACL) för att styra vilka träffar som visas för en given användare.

Införandeprocessen för SiteSeeker

SiteSeekers införandeprocess säkerställer en effektiv och problemfri implementering av SiteSeeker och kommer hjälpa dig att få ut maximal nytta från din söklösning.

Facetterad sökning

Den första sökfrågan som en besökare ställer är ofta av ganska generell natur och det finns behov av att hjälpa besökaren att borra sig ned i träffarna. Facetterad sökning är ett väl etablerat designmönster för att guida användaren till de resultat som hon förväntar sig. För e-handel och produktkataloger ger det desutom oöverträffade möjligheter till snabba och exakta urval.

Segmenterad träfflista

Den första sökfrågan som besökaren ställer är ofta av ganska generell natur. För sajter där användaren kan förutsättas leta efter träffar av specifik typ kan en segmentering av träfflistan underlätta då träffresultatet direkt visas upp på ett strukturerat och avgränsat sätt.

Utforma en användbar söksida

I detta dokument har vi samlat inspiration och råd om hur du kan använda funktioner och möjligheter i SiteSeeker för att få ut mesta möjliga nytta av din sökfunktion.

Utveckla med EPiServer-modulen

Sökintegrationen för EPiServer gör det enkelt att komma igång och roligt att utveckla användbar och spännande sökfunktionalitet som en del i en EPiServer-webbplats.

Strukturerad sökning

Strukturerad information kan enkelt kombineras med fritextsökfrågor, vilket är idealiskt i många sammanhang, t.ex. e-handelsplatser, kurskataloger eller personalkataloger.

Manuell installation av SiteSeekers sökintegration för EPiServer

Guiden beskriver hur SiteSeekers sökintegration manuellt konfigureras i EPiServer.

How to use and extend page metatags in the SiteSeeker Search Integration for EPiServer

When developing a website with SiteSeeker using SiteSeeker as your search engine, its important that you provide SiteSeeker with as much information as possible. This information can be provided through metatags. When the site is being crawled you want this information to be visible to the crawler, however not visible to the end user of your website.

Configuring SiteSeeker Search Integration Module

The SiteSeeker API is developed with flexibility and configuraiton as a first class citizen. In this article the the architecture and the usage scenarios will be discussed.

EPiServer Integration module intro Introduction to HTML Helpers Push metadata with Sitemaps

Previously it has only been possible to push metadata with it's associated object, the specific html-page or document.
Beginning with Siteseeker version 6.10.600 it's also possible to deliver all your metadata in your xml sitemap for all your objects - which makes lifes easier.
The technique is an extension of Google Sitemaps

Timeouts in .NET module

Since version 4.2.89.1 of our .NET module it's possible to configure the different sets of timeouts that are used during communication with the SiteSeeker server.

Search query API

Searching with the new SiteSeeker .NET API has been made very simple and we will continue to develop the API to ensure that you will have the best search experience possible while using the API.

This article describes the search API and some of the most common search patterns.

EPiServer Search Page introduction Vanliga sökfrågor

SiteSeeker har möjlighet att låta dig presentera de vanligaste sökfrågorna direkt på söksidan, som en hjälp för de användare som är osäkra på vilken information som finns sökbar.

Sökordsförslag i sökrutan - Implementation Integration Module Diagnostics EPiServer CMS Integration Loggning i .NET modulen Installationsguide för NuGet

Du kan använda NuGet för att installera och uppdatera integrationsmodulerna för EPiServer och .NET. Om du använder EPiServer konfigurerar också NuGet din webblösning så att du snabbt kommer igång med SiteSeeker och kan bygga en söksida.

.Net Integration Module Http Handlers Indexera data från youtube och andra källor (ex XML-feeds)

Att skapa en Connector för att indexera data från externa system är relativt enkelt i SiteSeeker, givet att den externa källan är hjälpsam.

Genom att blanda er webbplats träffar med videoklipp från t.ex. er Youtube-kanal kan ni leverera ännu mer värde till era besökare.

Vad betyder EXT bredvid sökfrågorna i statistiken?

Om du ser en blå ruta med ordet EXT bredvid en sökfråga i statistiken, betyder det att sökfrågan har en eller flera frågeextensioner. Men vad betyder frågeextension?

Den här sidan hjälper dig tolka vad de är och vad de betyder.

Overriding ResultFacetList